понеделник, 9 януари 2012 г.

Как да сготвим телешко

Както може би знаете телешкото месо е доста по-жилаво от другите видове меса ( пилешко, свинско и т.н.), затова когато готвите телешко е необходима по-продължителна термична обработка , за да омекне достатъчно месото и да е годно за консумация. Ако готвите телешко варено, можде да използвате тенджера под налягане, тъй като при тази технология продуктите увират по-бързо. Освен това, ако ще готвите ястия на фурна, например гювеч с телешко месо или телешка кавърма, преди да поставите зеленчуците е необходимо да запържите месото и да го заварите с малко вода до омекване. Ако ще печете месо на фурна, то изрършете топлинната обработка по-дълго - печете на умерена фурна поне 2 часа. За по-лесна консумация, може да смелите месото и да ги използвате като кайма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар